thomas_laerke-w420

Games | 2017-12-20

Tsmoki-Minsk vs. Bakken Bears

BEARS VINDER FØRSTE KAMP

Bakken Bears vandt den første kamp i det andet gruppespil i FIBA Europe Cup, da holdet på udebane vandt 86-85 over Tsmoki Minsk.

Sejren i den hviderussiske hovedstad blev sikret efter Bears fik indhentet Minsk i kampens døende minut og holdets normale topscorer DeVaughn Akoon-Purcell scorede et straffekast med otte sekunder igen og efterfølgende havde et block i forsvarsenden.

Bears var faktisk foran det meste af kampen (periodecifrene 22-24, 41-46, 64-63), men da Minsk kom foran 77-71 midt i sidste periode, så det sort ud. Bears fik udlignet til 80-80 inden Minsk ramte en pladstreer med 50 sekunder tilbage, men bjørnenes Doug Wiggins svarede igen med en treer inden Akoon-Purcell ramte sit enlige straffekast til sejren.

Senest Bears spillede i Minsk blev det til et eftertrykkeligt nederlag. I februar 2014 vandt Tsmoki 89-51.

Michel Diouf blev dagens topscorer med 19 point, mens Jaye Crockett scorede 17 point, som han supplerede med 9 rebounds.

I FIBA Europe Cup skal Bears i aktion igen onsdag den 10. januar, når Mornar Bar fra Montenegro besøger Aarhus. Inden da har Bakken Bears dog fire Basketligakampe på menuen. I perioden fra 28. december til 27. januar spiller Bears ikke mindre end 10 kampe – tre i FIBA Europe Cup, seks i Basketligaen og en pokalfinale.

 

Kampens resultat:

85-86

Dato:

onsdag 20. december 2017

Tid:

19:00

Arena:

Minsk, Hviderusland

Se statistikken

FOROMTALE: BEARS STARTER MED KAMP I MINSK

Det er et europæisk tophold Bakken Bears skal møde, når turen går til Hvideruslands hovedstad, Minsk, hvor Tsmoki lægger gulv til den første kamp i anden runde af FIBA Europe Cup.

Hviderusserne ved i hvert fald godt hvordan man vinder både basketballkampe og hjemlige titler. De seneste ni mesterskaber og de seneste ni pokaltitler er vundet af Tsmoki, og i denne sæson blev det til sejre i de første 16 sejre i Premier League inden det i den forgangne weekend blev til to nederlag mod COR-Borisfen Mogilev.

Udover kampene i den hjemlige liga, hvor Tsmoki Minsk er noget stærkere end konkurrenterne, spiller hovedstadsholdet også i VTB-ligaen, der samler de bedste hold fra langt de fleste af de lande, der var en del af Sovjetunionen. Efter en 12.-plads i sidste sæson, er det efter sommerferien blevet til fire sejre i ni kampe – Minsk er aktuelt på syvendepladsen med lige så mange sejre som en anden bekendt af Bakken Bears, Avtodor Saratov.

Tsmoki har siden 2009 deltaget i de europæiske turneringer hvert år. I de seneste seks sæsoner, er det kun en enkelt gang sket, at holdet ikke er gået videre fra det første gruppespil i FIBA Europe Cup. I 2013/14 blev det endda. til en kvartfinaleplads bl.a efter to sejre over Bakken Bears undervejs (76-83 i Aarhus og 51-89 i Minsk).

Tsmoki Minsk deltager i år i den hjemlige turnering, i VTB, i FIBA Europe Cup samt i Baltic League. Hviderusserne har en ekstremt bred trup, så det er ikke de samme spillere, der deltager i grundspillet i kampen om det hjemlige mesterskab og i VTB og FIBA Europe Cup.

Ligesom de tre øvrige hold i pulje K vandt Tsmoki Minsk fire af sine seks kampe i den indledende pulje. Hviderussernes fire sejre gav dem førstepladsen i gruppe F foran Alba Fehervar (Ungarn), Proximus Spirou (Belgien) og Bnei Herzliya (Israel). Tsmoki sluttede stærkt af ved at vinde holdets sidste tre kampe. Inden deltagelsen i FIBA Europe Cup lignede det ellers at Tsmoki skulle deltage i Basketball Champions League, men efter samlede sejre over Sigal Prishtina (Kosovo) og Budivelnyk (Ukraine) blev det til et knebent nederlag imod franske Nanterre.

Tsmoki Minsk har hele otte hviderussiske landsholdsspillere i truppen, og de suppleres af flere udenlandske profiler. En af dem er Chris Czerapowicz, der er født og opvokset i Sverige og spiller på det svenske landshold. Han har en fortid i Södertälje i 2014/15, hvor han spillede sammen med Darko Jukic. Styrmand og topscorer hedder Filip Adamovic – en tidligere bosnisk landsholdsguard, der har spillet flere år i den stærke rumænske liga, hvor han har været blandt de bedste spillere.

Minsk har også to stærke amerikanere i guarden Devon Saddler og den store mand David Kravish, der sammen med Czerapowicz er holdets bedste rebounder.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by