thomas_laerke-w420

Games | 2018-01-31

Mornar Bar vs. Bakken Bears

HISTORISK SEJR TIL BEARS I MONTENEGRO

Bakken Bears er videre til 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup efter en fantastisk sejr på udebane over KK Mornar Bar fra Montenegro. Nøjagtigt som i den første kamp mellem holdene vandt Bakken Bears efter fem minutters overtime – denne gang 87-76 efter den ordinære kamp endte 74-74.

Med sejren har Bakken Bears fire sejre i fem kampe og har allerede vundet gruppen selvom holdet mangler den sidste kamp, der spilles på onsdag i Ungarn. Modstanderne er Szolnoki Olaj, der i dag tabte til Tsmoki Minsk fra Hviderusland, og dermed er ude af turneringen. Szolnoki Olaj og Tsmoki Minsk spiller onsdag om andenpladsen i gruppen.

Bakken Bears startede med et par turnovers, og Mornar Bar dominerede reboundspillet. Hjemmeholdet bragte sig foran 8-0. Bears kom lidt bedre med, men Mornar Bar kom foran 21-14. Mornar vandt reboundspillet 11-4 i første periode og perioden 23-18. KK Mornar Bar var igen foran med 6-8 point i starten af anden periode, men bjørnene fik kontakt ved 29-28, da en velspillende Thomas Lærke satte tre straffekast, og Bears nåede første gang foran ved 32-24 (17 minutter, 30 sekunder). Michel Diouf sikrede en Bearsføring på 34-38 ved halvlegspausen.

I tredje periode fik Bears bedre fat i reboundspillet, men Mornar vandt perioden 18-12 og førte med 52-50 efter tredje periode. Fjerde periode blev neglebidende, men med Bears i teten i starten – foran med bl.a 60-54. Det blev startskuddet til en velspillende Derek Needham. Montenegrinerne bragte sig foran 61-60 inden Bears scorede fem point i streg. Needham ramte et straffekast og to treere til 68-65. Selvom Bears spillede fint angreb holdt Mornar Bar afstanden ved at score sine straffekast. Bears fik chancen for at komme retur, da Nemanja Vranjes missede et straffekast, så Tony Bishop kunne udligne med en treer fra hjørnet med ni sekunder retur. Mornar Bar fik to pressede skud til sidste, men kunne ikke vinde kampen.

I omkampen scorede Vranjes to straffekast efter fire sekunder, men herefter holdt Bears-forsvaret virkelig stand og fik presset hjemmeholdet til dårlige afslutninger. Mornar Bar scorede ikke yderligere, mens Bears scorede 13 ubesvarede point og vandt kampen.

Mest scorende for Bakken Bears blev turneringens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede 22 point. Jaye Crockett Tony Bishop var en af heltene med en tre pointscoring, der udlignede til 74-74 ni sekunder før tid og han tog flere af sine i alt 11 rebounds i slutfasen.

Needham var mest scorende for Mornar Bar (22 point), mens Vranjes supplerede med 14 point.

De to bedste fra hver af de fire grupper i FIBA Europe Cups andet gruppespil går videre til 1/8-finalerne, hvor de mødes af otte hold fra Basketball Champions League. Der er lodtrækning torsdag den 8. februar, dagen efter sidste spillerunde.

 

Kampens resultat:

76-87

Dato:

onsdag 31. januar 2018

Tid:

20:30

Arena:

Bar, Montenegro

Se statistikken

FOROMTALE: BEARS I ’FINALE’ MOD KLASSEMANDSKAB

Onsdag venter der Bakken Bears en ekstremt svær udebanekamp KK Mornar Bar fra Montenegro – det er en kamp, hvor vinderen vil kvalificere sig til 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup, mens taberen vil have en chance mere næste onsdag, når sidste spillerunde afvikles.

I femte spillerunde af FIBA Europe Cups andet gruppespil drager Bakken Bears til Montenegro for at spille en usædvanlig svær udekamp. Destinationen er havnebyen Bar – Montenegros femtestørste by med godt 17.000 indbyggere, hvilket svarer til befolkningstallet i Skanderborg. Bar ligger sydligt i Montenegro, ikke langt fra Albaniens grænse og godt 50 km fra hovedstaden Podgorica.

Basketballmæssigt er det absolut en storklub i topform, som Bears skal møde. KK Mornar Bar ligger lige nu nummer fire i ABA League (Adriaterhavsligaen), der rummer alle de bedste hold fra de lande, der tidligere udgjorde Jugoslavien. Mornar Bar benyttede søndagen til at besejre det hold, der fører ABA League, Buducnost – det eneste andet hold, der også er fra Montenegro. Buducnost fører ABA League foran EuroLeague-holdet Crvena Zvezda (Røde Stjerne) fra Beograd – et hold, der lige nu rangeres som nummer ti i Europa! Mornar Bar har lagt sig foran stærke hold mod Partizan fra Serbien, Cibona Zagreb fra Kroatien og Olimpija Ljubljana fra Slovenien. Partizan spiller også i EuroCup, mens Olimpija er deltager i Basketball Champions League, så kvaliteten i ABA League fejler bestemt ikke noget.

Når mesterskabet i Montenegro skal afgøres med et slutspil træder landets to førende hold, Buducnost og KK Mornar Bar ind. Da det skete i 2016/17-sæsonen var de to hold ubesejrede indtil de mødtes i finalerne, hvor Buducnost vandt den altafgørende finalekamp med blot tre points forskel. Mornar Bar deltog – ligesom Bears – i Basketball Champions League i 2016/17, hvor det blev til tre sejre.

Mornar vandt deres indledende gruppe i FIBA Europe Cup foran Kataja (Finland), FC Porto (Portugal) og Kapfenberg (Østrig). Montenegrinerne vandt alle tre hjemmekampe, mens det på udebane blot blev til en enkelt sejr. I det andet gruppespil har Mornar Bar hjemme slået Szolnoki Olaj og Tsmoki Minsk, mens det på udebane er blevet til en sejr over Szolnoki Olaj. Eneste montenegrinske nederlag i gruppen kom i Aarhus, da Bakken Bears vandt 93-92 efter fem minutters overtime.

Inden deltagelsen i FIBA Europe Cup var Mornar med i kvalifikationen til Basketball Champions League, men det blev til et nederlag i første runde mod Avtodor Saratov fra Rusland, som Bears som bekendt spillede imod i FIBA Europe Cups gruppespil.

Det er to af de mest scorende hold i det andet gruppespil, der mødes i Bar. KK Mornar er det tredjemest scorende (85,0 point pr. kamp) – kun overgået af Donar Groningen (85,8) og Bakken Bears (88,5). Mornar Bar er det bedst reboundende hold blandt de 16 på dette stadie af turneringen (41,8 pr kamp). I de tilsvarende statistikker snitter Bears point 38,8 rebounds (#5) pr kamp.

Den fysisk største profil hos KK Mornar Bar er den serbiske center Uros Lukovic (213 cm, 28 år), der snitter 10,7 point og 8,1 rebounds i FIBA Europe Cup.

Blandt de hjemlige spillere er Nemanja Vranjes det sportslige fyrtårn (187 cm, 29 år). Shooting guarden er landsholdsspiller og deltog ved EM i september, hvor Montenegro blev nummer 13 og stillede med spillere fra imponerende stærke hold som Orlando Magic, FC Barcelona, Real Madrid, Valencia, Oldenburg, Khimki og Bonn. Vranjes spillede i sidste sæson i mesterklubben Buducnost fra hovedstaden Podgorica. I denne sæson har Vranjes haft kampe, hvor han virkelig har sat point på tavlen. I de to kvalifikationskampe mod Saratov scorede han i gennemsnit 22,5 point på bare 21 minutters spilletid og i FIBA Europe Cup snitter han 10,1 point pr. kamp – men på kun 19 minutters spilletid.

Mornar Bar har også to amerikanske spillere. Point guarden Derek Needham (180 cm, 27 år) har en flot karriere i Litauen, Ukraine og Tyskland, inden de seneste 1½ sæson blev spillet i Reggio Emilia i Italien. Den anden amerikaner er Brandis Raley-Ross (191 cm, 30 år), der i flere omgange har udmærket sig i Estland og som i sidste sæson gjorde det flot i Bulgarien.

De montenegrinske vicemestre har et bredt hold, hvor de 12 mand i truppen alle har en klar rolle og som spiller mindst ni minutter pr kamp. Det er også nødvendigt med et stramt program – efter kampen mod Bakken Bears skal KK Mornar til Bosnien for at spille imod en gammel bekendt af Bakken Bears, KK Igokea.

Listen over tidligere spillere fra Mornar Bar, der efterfølgende har spillet i store klubber er alenlang. Den allermest prominente er Nikola Vucevic, der snitter godt 17 point hos Orlando Magic (men pt er skadet) – Vucevic fik sin basketballmæssige uddannelse hos Mornar Bar inden han tog på college. Der er også et par tidligere Mornar Bar-spillere i den bedste italienske række.

Bakken Bears kommer til kampen oven på to uger med ”storkampe” hver tredje dag. Sejren i FIBA Europe Cup over Szolnoki Olaj blev efterfulgt af nederlag i Basketligaen imod Horsens IC og nederlag hjemme mod Minsk, inden lørdag gav oprejsning med pokaltitel efter sejr over Wolfpack.

Bakken Bears stillede til pokalfinalen uden to skadede spillere. Morten Sahlertz er ankelskadet og bliver ikke klar til turen til Montenegro, mens Thomas Lærkes skulder forventes at blive klar til onsdagens kamp. Han glider ind i truppen i stedet for David Kristensen.

Når femte spillerunde tippes i gang onsdag, er der tale om to ”finaler”. Kl. 17.00 spiller Tsmoki Minsk og Szolnoki Olaj i den hviderussiske hovedstad. Begge hold har blot en sejr indtil videre, og taberen vil være uden chance for at gå videre. Kl. 20.30 spiller Mornar Bar og Bakken Bears, og vinderen af den kamp er kvalificeret til 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup. Taberen har stadig en chance og skal ”bare” vinde sin sidste runde kampe, hvor begge holdene dog er på udebane – Mornar Bar i Hviderusland og Bakken Bears i Ungarn.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by