thomas_laerke-w420

Games | 2018-04-18

Bakken Bears vs. Sidigas Scandone Avellino

EUROPÆISK EVENTYR SLUT

Bakken Bears’ europæiske eventyr sluttede onsdag aften, da Sidigas Scandone Avellino kvalificerede sig til finalen i FIBA Europe Cup med en sejr på 72-82 i Aarhus. Italienerne vandt 75-72 i den første kamp.

Bears spillede et elendigt andet quarter, og det blev kostbart. Avellino førte således 48-33 ved halvlegspausen. Bakken Bears kom ellers flot tilbage i tredje og starten af fjerde periode, og nåede foran med to point (62-60) midt i fjerde periode, men den italienske landsholdsspiller Ariel Filloy og den ukrainske ex-NBA-spiller, Kyrylo Fesenko, var for gode i slutfasen.

Bakken Bears nåede at spille 20 europæiske kampe i sæsonen og som det blot andet nordiske hold nogensinde, nåede de forsvarende danske mestre semifinalen i en europæisk turnering. I alt har et nordisk hold deltaget i Europa Cup’en 213 gange!

Bears er på næste vind-eller-forsvind-opgave på fredag, når holdet drager til Næstved, hvor Team FOG tager imod i den fjerde DM-semifinalekamp. Sydsjællænderne fører serien 2-1 og kan med en sejr kvalificere sig til DM-finalen.

Kampens resultat:

72-82

Dato:

onsdag 18. april 2018

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: FIBA EUROPE CUP-SEMIFINALE ONSDAG

Der skrives nordisk basketballhistorie, når Bakken Bears onsdag tager imod Sidigas Scandone Avellino i Vejlby-Risskov Hallen. For første gang nogensinde er et dansk hold blandt de allerbedste i en europæisk turnering – det dansk-italienske opgør er returopgøret i semifinalerne i FIBA Europe Cup. Den første kamp mellem holdene endte med italiensk sejr på 75-72, og Bears skal dermed vinde med mindst fire point, hvis holdet skal fuldbyrde sensationen og kvalificere sig til finalen i FIBA Europe Cup.

Det er faktisk blot anden gang i historien et herrehold fra de fem nordiske lande har nået en semifinale i en af de officielle europæiske turneringer. Første gang var i 2005/06, da finske Lappeenranta tabte semifinalerne i FIBA EuroCup Challenge imod Khimik fra Ukraine (samlet score 110-159). Den nuværende Bakken Bears-spiller Chris Christoffersen spillede på det finske hold dengang, og han er således i gang med sin anden europæiske semifinaleserie! Den lange bornholmer noterede sig i øvrigt statistisk ved at være den spiller med flest blocks og sjetteflest rebounds i turneringen i 2005/06.

Avellino er en voldsom modstander, og udover tre stærke amerikanske spillere består holdet af landsholdsspillere fra Italien (3 stk), Uruguay, Nigeria, Ukraine og Canada. Værsgo – så har man en rotation på ti spillere! Og vi taler altså om spillere, der har fortid i NBA, Galatasaray, Barcelona og som har italienske mesterskaber på CV’et.

I alt 58 hold har været en del af sæsonens FIBA Europe Cup, og der er blot fire tilbage – udover de danske mestre drejer det sig om de hollandske mestre, Donar Groningen samt de italienske mestre og bronzevindere, Umana Reyer Venezia samt Avellino.

Det er faktisk blot anden gang et dansk hold er nået forbi gruppespillene i FIBAs turneringer og dermed er part i slutspillet. Første gang var i 2004/05, hvor det også var Bakken Bears, der var med – dog blot efter et enkelt gruppespil. Semifinalepladsen er i år opnået efter kvalifikation fra to gruppespil samt samlede sejre i 1/8-finalerne over Ventspils fra Letland og i kvartfinalerne over Le Portel fra Frankrig.

Avellino er blandt topholdene i den italienske serie A, hvor holdet lige nu ligger på fjerdepladsen – efter at holdet har fået bronzemedaljer i de seneste to sæsoner. Søndag blev det til en sikker sejr på 103-81 over Pesaro. Avellino har vundet 17 ud af 26 kampe i Serie A.

Internationalt kom Avellino ud af Basketball Champions League med seks sejre i 14 kampe – det var lige præcis ikke nok til at gå videre til turneringens playoffs. Det blev til en femteplads i gruppe D – a point med Zielona Gora fra Polen (som sluttede som nummer fire) og foran hold som Oostende (Belgien), Telekom Bonn (Tyskland) og Aris (Grækenland). I stedet blev holdet indlemmet i FIBA Europe Cups 1/8-finaler, hvor Tsmoki Minsk fra Hviderusland blev besejret, mens Juventus fra Litauen blev slået i kvartfinalerne. Fælles for de to opgør imod Minsk og Juventus var, at det første opgør endte uafgjort og den anden kamp sluttede med en sikker italiensk sejr.

I sidste sæson klarede det italienske hold sig endnu bedre, idet det blev til 10 sejre i 14 opgør i Basketball Champions League inden det blev til exit i 1/16-finalerne imod Umana Reyer Venezia, der nåede final 4 i turneringen.

Det italienske hold består af landsholdsspillere fra mange lande. En af profilerne er den italienske landsholdsguard Ariel Filloy, der snittede 9,3 point pr. kamp ved EM i 2017. Den argentinskfødte guard spillede i sidste sæson for Venezia, og Filloy har i sin karriere vundet det italienske mesterskab og FIBA EuroChallenge. En anden guard, Lorenzo D’Ercole, har også en fortid på det italienske landshold og han har også opnået at vinde det italienske mesterskab.

Den tidligere NBA-spiller Kyrylo Fesenko har i mange år spillet på det ukrainske landshold med hvem han har deltaget i EM-slutrunder. Udover sin historik hos Utah Jazz og Indiana Pacers, har den store center spillet i bl.a Rusland. Fesenkos backup hedder Shane Lawal og han er landsholdsspiller for Nigeria med hvem han har deltaget ved OL. Lawal har spillet i en lang række store klubber, bl.a har han i de seneste to sæsoner spillet for FC Barcelona! Også han har en italiensk mesterskabstitel på sit CV.

Også Uruguays landshold er repræsenteret i Sidigas Scandone Avellinos trup, idet Bruno Fitipaldo er blandt det sydamerikanske lands bedste spillere. Fitipaldo spillede i sidste sæson i Euroleague-klubben Galatasaray.

Avellino har også en stribe amerikanske spillere. Jason Rich er topscorer i den italienske Serie A, mens Maarten Leunen har en fortid på USA’s U21-landshold og har siden spillet en stribe sæsoner i Italien. Den tredje amerikaner Dez Wells var tæt på NBA, da han kom ud af college, og han spillede i sidste sæson i den bedste græske række. Avellinos rotation fuldendes af den italienske forward Andrea Zerini, der også har snuset til det italienske landshold, samt den canadiske landsholdsspiller Thomas Scrubb, der har en fortid i bl.a Finland og Tyskland.

Bakken Bears fik en skidt start på semifinalerne om det danske mesterskab, da Næstved vandt de to første opgør. Bears fik i første omgang undgået eliminationen ved at vinde lørdagens hjemmekamp, men er stadig under pres, når holdene mødes i kamp fire på fredag i Næstved. Og mens Næstved kan forberede kampen mod Bears, har bjørnene kun torsdagens træning til at få taktikken på plads, eftersom fokus indtil da er på den europæiske semifinale mod Avellino.

Eftersom den første kamp endte 72-75 kan det italienske hold kvalificere sig såfremt returkampen ender med sejr, uafgjort eller et nederlag på et eller to point til Avellino. Hvis Bears vinder med præcis tre point spilles ekstraperioder indtil der er fundet en samlet vinder, mens hjemmeholdet skal vinde med mindst fire point, hvis holdet skal kvalificere sig til finalen.

Der er tip off kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen, der blev udsolgt på under to timer. Kampen kan ses direkte på TV2 Play og forskudt på TV2 Sport.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by