thomas_laerke-w420

Games | 2018-12-19

KATAJA BASKET vs. Bakken Bears

Aftenens kamp mod finske Kataja Basket startede med Bakken Bears som det bedste hold. Aarhusianerne spillede med højt tempo fra begyndelsen, og man fremtvang flere fejl fra finnernes side i indledningen. De danske mestre var velspillende fra begyndelsen, og det blev bedst illustreret med en alley-oop til Ryan Evans efter blot et minut. Kataja kom efterfølgende en smule bedre med, men Bakken Bears var foran med 10-4 efter fire minutter af første periode. Det danske mandskab fortsatte dominansen i de efterfølgende minutter, og med en treer fra Adama Darboe til stillingen 17-7 i Bears’ favør, tog finnerne en timeout. Dette virkede dog ikke til at løse problemerne for det finske hjemmehold, eftersom Bakken Bears fortsatte ufortrødent. Amerikanske Hayden Dalton lukkede en yderst godkendt første periode af med en lang treer til stillingen 27-15 i danskernes favør.

Anden periode åbnede lidt langsomt fra begge mandskaber. De danske mestre var forsat mest produktive i forhold til pointtavlen, men mange angreb blev ikke spillet ordentligt igennem, og for mange skud blev brændt. Det var indledningsvist ikke det samme tempo som i første periode. Det ændrede dog ikke på, at Bakken Bears førte med 37-20 halvvejs inde i perioden. De danske mestre virkede dog fortsat til at være i fuld kontrol. Man sad med indtrykket af, at danskerne reelt kunne afgøre kampen, hvis man spillede en disciplineret sidste halvdel af anden periode i begge ender ad banen. Finnerne havde utrolig svært ved at sætte sit aftryk på kampen og ikke mindst dæmme op for danskernes offensiv. Men bedst som man troede, at danskerne skulle forsøge at lukke kampen inden pausen, så satte det finske hjemmehold tre treer og bragte sig tilbage i kampen kun nede med 12 point. Så hurtigt kan det gå. De gode sekvenser fra Kataja virkede dog ikke til at få de danske bjørne til at ryste i pelsen. Bears slog hurtigt tilbage og sluttede perioden bedst af. De to hold kunne gå til pause med stillingen 32-53 i Bears’ favør.

Bakken Bears åbnede tredje periode ved at være godt skydende bag trepointslinjen. Darko Jukic og Tylor Ongwae kvitterede med to hurtige af slagsen, og det gjorde det blot endnu sværere for det finske hjemmehold at følge trop. Kataja fik dog efterfølgende sat nogle gode angreb sammen med tre treere i træk. De formåede derfor at lukket lidt af det store forspring, men der var fortsat et kæmpe stykke arbejde, der skulle gøres, hvis de skulle tilbage i kampen for alvor. Værterne virkede dog netop til at ville arbejde hårdt, og mod tredjeperiodes slutning havde de arbejdet sig stille og roligt tilbage i kampen ved kun at være bagud med 11 point. Darko Jukic satte en vigtig scoring til sidste efter en dårlig periode fra Bears. Bakken Bears taber tredje periode med 12 point. Stillingen var 58-71 efter tredje periode.

Den dårlige periode virkede til at sætte ild under Bakken Bears-spillerne. Holdet åbnede fjerde og sidste periode bedst med flotte scoringer. De danske mestre kendte også vigtigheden af, at man kunne spille sig tættere på knockoutfasen med en storsejr, eftersom det indbyrdes regnskab bliver afgørende i tilfælde af pointlighed i gruppen. Bjørnene havde i de indledende minutter scoret seks point mere end de finske modstandere. Særligt amerikanske Ryan Evans spillede en flot kamp, og han stod noteret for 19 point i kampen for Bakken Bears. Aarhusianerne spillede en flot sidste halvdel af fjerde periode, og det resulterede i en komfortabel føring på 100-82 til Bakken Bears med to minutter tilbage af kampen. Føringen holdt også som forventet til slut, og Bjørnene kunne dermed hente endnu en sejr i Europa. Kampen endte 89-104.

Kampens resultat:

89-104

Dato:

onsdag 19. december 2018

Tid:

17:30

Arena:

Joensuu Arena

Se statistikken

De danske mestre fra Bakken Bears skal onsdag aften forsøge at tage endnu et vigtigt skridt i håbet om at komme i det forjættede land i knockoutfasen af FIBA Europe Cup. Det aarhusianske mandskab rejser tirsdag morgen mod Finland, hvor Kataja venter i gruppespillets anden spillerunde.

Bakken Bears head coach Steffen Wich udtalte tidligere på ugen, at russiske Saratov Avtodor var favoritter til at sætte sig på førstepladsen i gruppen, og at det derfor var op til de resterende tre hold i gruppen at kæmpe om den attraktive andenplads, hvor det især var vigtigt at vinde på hjemmebane.

Bjørnene kan derfor tage en enorm vigtig skalp med en sejr onsdag på udebane. Danskerne fik en overbevisende sejr på hele 40 point over ZZ Leiden i første runde, og meget skal derfor gå galt, hvis ikke man ender bedre indbyrdes med hollænderne i tilfælde af pointlighed.

De finske værter fra Kataja har også allerede et nederlag i bagagen til favoritterne fra Saratov på 41 point. Bakken Bears kan derfor bringe sig i en yderst favorabel situation, hvis holdet formår at hente en vigtig udesejr mod Kataja onsdag aften.

Det finske mandskab har i mange år spillet med i toppen af den bedste finske række og den nationale pokalturnering. Holdet blev finske mestre for første gang i 2015 og igen i 2017. De kunne dog ikke følge op på succesen i sidste sæson, hvor det kun blev til en sjetteplads i ligaen.

Finnerne har heller ikke haft den bedste turnering i FIBA Europe Cup til trods for, at man er gået videre til andet gruppespil. Kataja var det eneste mandskab til at gå videre til anden runde med blot tre sejre i det første gruppespil. Og med det kæmpe nederlag til Saratov i første runde in mente, så er finnerne ikke just det varmeste hold i turneringen, og de skal til at oppe sig, hvis ikke billetten til knockoutfasen skal fordufte, før de får set sig om.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by