thomas_laerke-w420

Players | Ryan Evans

Ryan

Bakken Bears præsenterede inden sæsonen 2018/19 den store profil i form af 29-årige amerikanske Ryan Evans. Den 202 centimeter høje og 99 kilo tunge power forward var manden, som klubben forventede skulle være blandt de bærende kræfter i den forgangne sæson. Amerikaneren kom fra en fornem baggrund, hvor han spillede college basketball for Wisconsin Badgers og fortsat holder rekorden for flest kampe med 138 optrædener.

Evans er blevet hentet til klubben fra Cholet i den bedste franske liga, hvor han snittede 8,1 point per kamp, 4,5 rebounds per kamp og skød 44,8 % fra gulvet. Netop denne erfaring kombineret med oplæringen hos Wisconsin Badgers gjorde ham til den ideelle tilføjelse til truppen, og amerikanske Ryan Evans skuffede bestemt heller ikke efter sin første sæson i Bakken Bears. Den dygtige forward snittede 14,6 point i Basketligaen og 12,8 i FIBA Europe Cup. Evans krydrede desuden sin første sæson i Bakken Bears med den fornemme titel som Basketligaens MVP. Bakken Bears og Ryan Evans nåede derfor hurtigt til enighed om en fornyelse af kontrakten op til denne sæson, og profilen har kontrakt med “Bjørnene” løbende for yderligere tre sæsoner.

“Bakken Bears er en speciel klub for mig, fordi det giver en unik mulighed for, at jeg kan vokse som spiller og som person. Jeg sætter stor pris på de relationer, jeg har skabt både på og udenfor banen, og dem ser jeg frem til at fortsætte. Muligheden for at lave en længerevarende aftale var meget attraktiv, fordi jeg føler, at mulighederne og potentialet i Bakken Bears er endnu større, end klubben eller jeg selv er. Sammen vil vi fortsætte med at bygge og sikre opmærksomhed til dansk basketball i den dynamiske sport, som jeg har elsket siden jeg var 12 år.”

Hos Bakken Bears er der gensidig glæde og stor tilfredshed over den nye aftale med forrige sæsons helt store profil:

“Det er afgørende for udviklingen af Bakken Bears, at vi kan fastholde nogle af vores nøglespillere, og en sådan har Ryan Evans vist sig at være – i Basketligaen, hvor han af kollegerne blev kåret som den bedste spiller, og nok så væsentligt internationalt, hvor Ryan kom med rutine og fysisk formåen,” udtaler sportsdirektør, Michael Piloz.

Nationalitet: Amerikaner

Født: 19.06.1990

Højde: 202 centimeter

Vægt: 99 kg

Position Forward

Sponsor: Kaj Ove Madsen

Debut: 20.09.2018 mod Leicester Riders (England)

Instagram: ryanaevans05

Tidligere klubber: University of Wisconsin, USA (2009-13), Sioux Falls Skyforce, USA (2013/14), Maccabi Raanana, Israel (2014/15), Antomeromu SE Paks, Ungarn (2015), Saint-Quentin, Frankrig (2015/16), Hyeres-Toulon, Frankrig (2016/17), Cholet, Frankrig (2017/18)

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by