thomas_laerke-w420

Players | Thomas Lærke

Thomas

Den århusianske københavner Thomas Lærke er en af dansk basketballs bedste spillere og blandt de største profiler for Bakken Bears. Den 28-årige dansker er en atletisk og alsidig spiller, der kan spille både shooting guard og small forward. Thomas Lærkes talent og evne til at score point har gjort ham til en rigtig publikumsfavorit hos fansene til hjemmekampene i Vejlby-Risskov Hallen gennem adskillige sæsoner. Netop hans talent bragte ham tilbage i 2017 på et udlandseventyr i den finske liga hos BC Nokia. Opholdet sluttede dog før tid, og han besluttede i samråd med Bakken Bears at vende hjem til Aarhus. Efter en sæson tilbage i det aarhusianske besluttede Thomas Lærke i samråd med klubben at forlænge samarbejdet yderligere, så de to parter har papir på hinanden indtil sommeren 2021.

”Hvis man skal spille i Danmark, så er Bakken Bears stedet at være. Det er den mest professionelle klub i Danmark og den med de højeste ambitioner. Det er bare stedet, hvis man gerne vil have det godt som individ og professionel basketballspiller. Man vil altid gerne arbejde et sted, der er rart at være, og hvor der er gode mennesker omkring en. Det er lige fra medspillere, folk på kontoret og ikke mindst de frivillige. Én af de ting, jeg virkelig lægger vægt på, er, at vi har chancen for at spille i Europa. Udover de gode kampe får vi chancen for at komme ud at se alle mulige forskellige steder, haller og kulturer – destinationer, hvor som man ellers ikke var rejst til på ferie – og så endda sammen med sine venner og holdkammerater.”

Holder man fast i begreber som ambitioner og professionalisme, så er der ingen tvivl om, at Thomas Lærke og Bakken Bears er et godt match. Klubben og spillerne kommer fra en enorm succesfuld sæson med et mesterskab og en plads i kvartfinalen ved FIBA Europe Cup. Det skal dog ikke blive til en sovepude ind i den kommende sæson:

”Jeg har vundet mange ting og prøvet mange forskellige ting. Jeg har lært igennem min karriere, at lige så snart man har vundet et mesterskab, så er man glad, men få øjeblikke efter skal man videre til det næste. Jeg dvæler derfor ikke for længe ved en bestemt succesoplevelse, da man hurtigt skal fokusere og koncentrere sig om den næste opgave. Vi skal være helt klar til den nye sæson og ikke tage noget for givet.”

Nationalitet: Dansk

Født 04.04.1991

Højde: 195 centimeter

Vægt: 90 kg

Position: Guard

Spillersponsor: LightHouse

Debut: 22.09.2013 mod Horsens IC

Instagram: t_laerke

Tidligere klubber: 

Falcon (2007/2008), Gainesville High School, USA (2008/2009), Findlay Prep High School, USA (2009/2010), CB Lobe Huesca, Spanien (2010/2011), Pas Pielagos, Spanien (2011), Opentach Basquet, Spanien (2011/2012), Aurteneche Maquinaria Araberri, Spanien (2012), Opentach Basquet, Spanien (2012/2013), Bakken Bears (2013-2017), BC Nokia, Finland (2017)

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by