Nu er det alvor!

Bakken Bears kom ned på jorden mandag aften efter sidste uges sejr i den europæiske kvartfinale. Velspillende Horsens overtog førstepladsen i Basketligaen, med en sejr på 88-77 over Bakken Bears i den første kamp i Playoff-gruppespillet.

Bakken fik fredag et godt resultat i den første ENBL kvartfinale, med en fem points sejr i Newcastle. Mandag aften kom holdet dog ned på jorden igen mod et Horsenshold, der med et vedholdende forsvarspres spolerede Bakkens angrebsspil og tvang de danske mestre til 18 mistede bolde.

Horsens og Bakken har begge 36 point, men Horsens er med sejre i to af sæsonens tre kampe mellem holdene bedst indbyrdes. Holdene har imidlertid ni kampe igen, i det, der ligner et ekstremt tæt playoff mellem top seks om de fire semifinalepladser og ikke mindst kampen om hjemmebanefordel i semifinaler og finaler.

Bakken møder således allerede lørdag nummer tre, Team FOG Næstved, på hjemmebane, mens Horsens næste mandag skal en tur til Svendborg.

Bjørnene har virkelig brug for støtte på lørdag – køb billet her!

Mandag aften var der som så ofte før i basketball, mellem to gode hold, en serie af spurter, hvor holdene skiftedes til at være bedst.

De første mange minutter var scoringsfattige, men sidst i første periode fik Bakken skabt en føring på fem point, 15-20, blandt andet på scoringer af Noah Churchill, Malik Parsons og Ryan Evans.

Fra starten af anden periode tog Horsens imidlertid initiativet. Hjemmeholdets forsvar lagde pres på og tvang Bakken til et par fejltagelser, og i den anden ende gik Leonardo Carline på sin egen lille scoringsstime med 10 point på lige over tre minutter. Da den stime var ovre, havde hjemmeholdet også vundet de fire minutter med 12-2 og havde overtaget føringen 27-22.

Horsens nåede også at komme foran med syv et par gange hen mod slutningen af perioden, men Bakken fik lynhurtigt vendt det. Forsvaret fik lavet et par stops og et dunk fra Pinckney, en scoring fra Evans og en tre’er fra Knudsen gjorde det til 39-37 kort inden pausen.

Gage Davis fik sat et enkelt straffekast inden pausen, så de to hold kom ud til anden halvleg ved stillingen 40-37. Her bølgede kampen frem og tilbage, men med flest føringer til Horsens. Bag især en velspillende Gage Davis var hjemmeholdet foran med både fem og seks point, men hver gang nåede Bakken at få nulstillet stillingen igen.

Først i fjerde periode overgik momentum imidlertid igen til Horsens. Med en tre-pointer af Greg Williams kom Horsens først foran med otte, for så, omkring halvvejs at tage kampens første ti point, 78-68, på en tre’er af Frederik Rungby.

Herfra fik Bakken aldrig rigtigt sat nogle scoringer sammen, og hver gang, det lignede et comeback, fik Gage Davis eller Leonardo Carlino sat en prop i hullet med en scoring eller to. Således endte kampen med en sejr til Horsens på 88-77.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2407797/bs.html#ASFSK

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE