Michel Diouf passerer Chris Christoffersens rekord i dramatisk Bakken Bears slutspilssejr

En storspillende Michel Diouf blev lørdag eftermiddag den mest scorende spiller i Bakken Bears’ historie. Samtidig fik Bakken Bears i en dramatisk playoff-sejr på 93-82 over Team FOG Næstved sendt sig midlertidigt tilbage på førstepladsen i Basketligaen.

Med sejren kan Bakken Bears nu vende opmærksomheden mod onsdagens anden kvartfinale i den europæiske ENBL-turnering. Her kommer Newcastle Eagles på besøg og Bakken skal forsøge at få den anden sejr i træk over englænderne.

Michel Dioufs milepæl blev nået allerede i første halvleg, da han scorede sit 4650. point for bjørnene og dermed passerede en anden legende, Chris Christoffersen. Allerede inden kampen var slut, havde Diouf også lagt endnu mere afstand til forfølgerne, da han nåede 4662 point.

Udenom historiebøgerne var det lørdag eftermiddag en tæt playoffkamp i et tæt playoff, hvor seks hold spiller om fire semifinalepladser. Med sejren tager Bakken Bears førstepladsen tilbage fra Horsens, i hvert fald indtil på mandag, hvor Horsens kan tage den tilbage med en sejr over Svendborg.

Pokalmestrene fra Næstved er faldet ned på fjerdepladsen, nu seks point efter Bakken, men semifinalepladsen er ikke umiddelbart i fare, med otte point ned til Randers.

På banen var lørdagens menu intensitet og drama. Der blev dømt tre tekniske fejl – alle til Næstved – og to usportslige fejl, med en til hvert hold. Kampen bølgede frem og tilbage og da det spidsede til i anden halvleg, holdt hjemmeholdet hovedet koldt.

Bjørnene spillede med musklerne og tilkæmpede sig sejren i en kamp, hvor skudprocenterne ellers ikke var i top. Bakken ramte kun 11 af 38 skud fra tre-points distancen, men vandt reboundkampen med ikke mindre end 55-39 og det var en afgørende fordel.

Halvlegsstillingen var 47-51 til Næstved og gæsternes Liago Grantsaan og E.J Dambreville fik også gjort det til 50-58 efter tre minutter. Bakkentræner Anders Sommer tog timeout og det vendte kampen. Fem minutter senere var Bakken i front 64-63, efter blandt andet seks point fra DeAndre Pinckney og endnu et par minutter senere kunne Skyler Bowlin fuldføre en 21-6 spurt og gøre det til 71-64.

Herfra var Bakken aldrig bagud og det blev ikke lettere for Næstved, da Eric Ayala et par minutter inde i fjerde periode fik sin anden tekniske fejl og derfor måtte forlade arenaen. Senere fik også coach Daniel Pearson også en teknisk fejl.

Første halvleg havde ellers været helt tæt. Føringen skiftede otte gange – og otte gange stod den lige. Den største føring var på fem point, 22-27 til Næstved i første minut af anden periode, men ingen af holdene kunne etablere kontrol.

Med sejren på 93-82 kan Bakken Bears altså vende sig mod onsdagens ENBL-opgør. Den næste opgave i Basketligaen er mandag 18. marts i Randers, mens næste hjemmekamp er 25. marts mod Svendborg.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2407794/bs.html

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE