Rekord i Randers – men Bears tog sejren

Der var finalestemning i Randers mandag aften, da Bakken Bears var på besøg. Aftenens kamp, der var flyttet til arenaens store hal, havde nemlig flere tilskuere end i 2014, da Randers var i finalerne. Bakken vandt 83-96 og holder dermed trit med Horsens i toppen af ligaen.

Stemningen var høj fra kampens start, med masser af opbakning til de lokale helte, og den forblev høj det meste af første halvleg. Bakken kom godt nok foran med otte point midt i første periode, især på godt angrebsspil af Skyler Bowlin og DeAndre Pinckny. Trioen af de to, sammen med Malik Parsons, ramte ikke mindre end 14 af 18 skud i første halvleg.

Alligevel var Randers i stand til at skære Bakkens føring ned til kun ét point, 29-30, kort inde i anden periode, på et par scoringer af Sharif Barfi.

Hjemmeholdet holdt Bakkens føring på mellem et og fire point de næste minutter, men tog aldrig føringen. I stedet fik Bakken op mod halvlegen opbygget en føring efter tre DeAndre Parsons scoringer i træk – heraf to alley oop dunks – og en tre’er fra Skyler Bowlin til 41-51.

Randers fik hentet lidt ind inden pausen, så de to hold kom ud til anden halvleg ved stillingen 50-57, men nu gik alt Bakkens vej. Bjørnene stod for syv af de første ni scoringer, ved fire forskellige spillere, og fem minutter inde så kampen afgjort ud ved stillingen 55-70.

Bakken fortsatte med at spille glimrende holdspil, men de sidste minutter af anden periode havde to højdepunkter, begge fra Randers. Først satte tidligere Bears-spiller Mads Bro en tre’er på én fod fra hjørnet, mens han faldt ud af banen, inden Josh Fortune afsluttede perioden med en løbende tre’er på buzzeren næsten fra midten til 71-81.

Randers fik aldrig rigtig sat et comeback sammen i de sidste ti minutter. Der blev nærmest byttet scoringer hele vejen og derfor forblev Bakkens forspring lige omkring de ti point. Kun en enkelt gang, inden for de sidste to minutter, scorede Randers to i træk ved Bülow og Azor, og fik reduceret til 83-90. Bakken svarede straks igen på to scoringer fra Parsons og så var chancen for et hjemme-comeback væk.

Bakken endte med at vinde 83-96 og er derfor stadig á point med Horsens i toppen af ligaen. Horsens slog mandag aften Værløse og er på førstepladsen med 40 point, da de er bedst indbyrdes med Bakken.

Bakkens næste opgave er Værløse på udebane torsdag, inden Svendborg Rabbits kommer til Aarhus mandag 25. marts.

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE