Malik rammer vild tre’er og Bears vinder i overtid!

Malik Parsons satte et næsten umuligt skud som uret lød, for at sende Bakken Bears i overtid i Arena Næstved. Amerikaneren dukkede sig under sin forsvarer og satte en tre-pointer til 91-91. De forsvarende mestre scorede de første 12 point i overtiden, tillod Næstved at reducere til 104-107 og endte med at vinde kampen 106-109 og fik dermed en sejr at tage med ind i ENBL Final Four i næste uge.

Med sejren tager Bakken Bears et skridt mod at vinde Playoff og sikre hjemmebanefordel i semifinaler og eventuelle finaler. Med en enkelt sejr i de to sidste kampe, vil det være matematisk sikret, men det lyder lettere, end det måske er. Bakken skal nemlig til Svendborg fredag 12. april – efter at have spillet i ENBL Final Four både 9. og 10. april. Sæsonens sidste playoff-kamp er 15. april mod Værløse, der virkelig har vist tænder i Playoff, med sejre over både Horsens og Næstved.

Torsdag aften bølgede kampen frem og tilbage, med mindre føringer for begge hold og masser af scoringer fra forskellige spillere. Et par minutter inden pausen havde alle spillere, der havde været på banen, således fået bolden i kurven – og føringen havde skiftet ti gange.

Spillet var til tider hektisk med hurtige skud, især fra hjemmeholdet, som drog mest fordel af det i første periode, hvor E.J. Dambreville bragte Næstved i front med 23-16 lige under otte minutter inde.

Bakken svarede imidlertid igen med flotte skud fra distancen fra blandt andet Michel Diouf, Skyler Bowling og Noah Churchill. Bakken ramte otte af 18 tre’ere i første halvleg og gæsterne kunne gå til pause med en smal føring på 44-46.

I løbet af tredje periode fik Bakken langsomt opbygget en lidt større føring, baseret på godt holdspil og holdets bredde. Marcus Vinther, der også havde et godt indhop i både første halvleg, viste sin fysiske styrke ved at bakke Daivien Williamson ned i posten og score over ham til 51-59.

Et feststemt publikum i Næstved fortsatte med at bakke hjemmeholdet op og et par scoringer fra Williamson og Duncan hævede temperaturen og lydniveauet i hallen betydeligt. Det fik sat Næstved i gang og på kun to-et-halvt minut forvandlede de 53-63 til 66-66 inden fjerde periode.

Næstved fortsatte det gode spil ind i de sidste ti minutter, og cirka midtvejs lavede de en 12-0 spurt, med seks fra Williamson, og forvandlede en lille Bears-føring til 80-73 til hjemmeholdet.

Bakken lagde sig imidlertid ikke ned frivilligt. Skyler Bowlin ramte to tre’ere og med 1:38 på uret kunne Gustav Knudsen så udligne til 84-84.

I det næste minut scorede Bakken ikke, mens Grantsaan først scorede to for Næstved, inden Næstved ikke bare én, men to gange reboundede deres eget missede straffekast og kom på linjen igen. Alligevel lykkedes det Bakken at komme tilbage fra 89-84 med 29 sekunder igen.

Skyler Bowlin reducerede til 89-87 på en tre’er, inden Mosely satte et enkelt straffe for Næstved til 90-87. Diouf reducerede for gæsterne til 90-88, inden Okafor sendte Næstved i front med 91-88 med 12 sekunder igen.

Nu var det tid til at Bakken skulle finde en helt frem, og denne torsdag blev det Malik Parsons. Bjørnene var tvunget til at finde tre point, og Parsons og Skyler Bowlin forsøgte at spille hinanden op. Ingen af dem fandt et godt skud og da sekunderne tikkede ned mod nul måtte Parsons gøre noget desperat. Han havde bolden en meter bag tre-points linjen, fintede op, trådte under sin forsvarer og sendte et skud af på et ben, der røg direkte gennem kurven til 91-91, som hornet lød.

I overtiden startede Bakken med at score de første 12 point, til 103-91 med 1:44 igen – og alligevel blev der spænding om resultatet. Cooper satte en tre’er for Næstved, Duncan og Mosely fulgte op med to point hver, inden Bernard satte et straffekast og Williamson en tre’er til 102-106 – alt sammen på 1 minut og 21 sekunder.

Kaptajn Skyler Bowlin endte dog med at sætte tre vigtige straffekast for Bakken, der sikrede sejren. Først satte han et af to, inden Williamson reducerede til 104-107 med 13 sekunder på uret. Derefter ramte Bowlin begge straffekast til 104-109 og på trods af Moselys scoring til allersidst, var det nok til at sikre Bakken sejren, 106-109.

Bakken spiller Europa Cup semifinale på hjemmebane på tirsdag mod BC Šiauliai fra Litauen, inden det forhåbentlig er ENBL-finale allerede dagen efter.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2407776/bs.html

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE