Bakken Bears er i den første europæiske finale!

Foran et ekstatisk publikum på 1500 sikrede Bakken Bears sig sin første Europa Cup finale med en sejr på 90-77 over litauiske Siauliai.

Finalen i ENBL onsdag bliver mod rumænske Voluntari, der efter to gange at have været foran med 15, endte med kun at vinde med et point over belgiske Liege.

Også Bakken var stort foran sent i tredje periode, inden Siauliai kom tilbage og skar forspringet til fire, 66-62. Malik Parsons trådte så op for Bakken og scorede 13 resten af kampen, som bjørnene vandt 24-15.

Det var Parsons, der fik sat Bakken i gang, med et elegant ridt til kurven og et layup, så dunkede Diouf og Parsons satte en tre’er til 74-64 – og så så ingen sig tilbage. Tilskuerne kom op at stå og klappede og klappede Bakken Bears i finalen.

Det blev Parsons selv, der satte trumf på med et dunk i sidste minut og bjørnene kunne gå fra banen som vindere med 77-90.

Onsdagens modstander CSO Voluntari er en nyere rumænsk klub i det bedste selskab. Voluntari rykkede op i den bedste rumænske række i 2019 og siden 2021 er det blevet til to fjerdepladser og en tredjeplads i grundspillet. I samme periode har Voluntari nået finalerne én gang og vundet pokalturneringen i både 2021 og 2022. Udover denne sæsons succes i ENBL, har rumænerne deltaget i FIBA Europe Cup kvalifikationen i 2021-22.

Inden den dominerende afslutning mod Siauliai, var der lidt mere drama. Bakken Bears kom tændte ud, med massiv opbakning fra tilskuerne i ryggen. Hjemmeholdet startede med to tre’ere fra Gustav Knudsen og en fra Skyler Bowlin. De to fandt så hinanden lige over fire minutter inde, da Bowlin sendte bolden til vejrs og Knudsen greb den i luften og tyrede den nedad gennem kurven til 13-6.

Den offensive energi smittede af i forsvaret, hvor Bakken tvang Siauliai til svære afslutninger, som oftest ikke fandt bunden af kurven. Dermed kunne hjemmeholdet gå ind til anden periode foran 22-14.

Med flere scoringer hver fra Diouf, Parsons og Pinckney i starten af anden periode, voksede forspringet til 31-18. Siauliai er dog vant til at spille mod Europas tophold flere gange hver sæson, så de lagde sig ikke ned. Pavelka dunkede og Vander Plas ramte en tre’er og så blev situationen stabiliseret indtil langt inde i tredje periode, med en føring til Bakken på omkring ti point.

I slutningen af tredje periode steg stemningen i hallen til uanede højder, da Noah Churchill ramte en tre’er, DeAndre Pinckney dunkede, Gustav Knudsen ramte et layup og Michel Diouf ramte en tre’er, så Bakken kom foran 49-63.

Stemningen fik dog et skud for boven, da Siauliai hen over periodepausen og ind i fjerde periode fik fire scoringer i træk – heraf tre fra Danusevicius – og reducerede til 58-53.

Nu var intensiteten til at mærke i hallen. Stemningen skiftede mellem jubel og nervørsitet, alt efter om det var Bakken eller Siauliai, der scorde. Så var det Parsons satte gang i scoringen og hele holdet løftede sig et skridt, så afslutningen ikke blev spændende.

Finalen afvikles onsdag kl. 19. Inden da er der bronzekamp kl. 16 mellem Liege og Siauliai

Billetter til onsdagens kamp her.

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE