De unge bjørne sikrede førstepladsen og hjemmebanefordelen

De unge fra Bakken Bears sikrer klubben førstepladsen
Bakken Bears spillede og vandt tirsdag og onsdag to hårde kampe i ENBL Final Four, så i fredagens kamp mod Svendborg Rabbits spillede fem unge bjørne en kæmpe rolle. Det gjorde de med bravur, for det blev en sejr på 62-86 til bjørnene over den kommende modstander i semifinalerne.

Med sejren kan Bakken ikke længere indhentes på førstepladsen af Horsens, og dermed har Bears, med en kamp tilbage i Playoff, sikret sig hjemmebanefordel i semifinalerne samt eventuelle finaler. Semifinalemodstanderen bliver Svendborg Rabbits, mens den anden semifinale kommer til at stå mellem Horsens IC og Team FOG Næstved.

Bakken Bears sikrede førstepladsen med fem unge spillere som både startere og bærende. Andreas Holst, Frederik Drejer, Silas Oriane, Marcus Vinther og Magnus Høj trådte ind på banen til at starte med, og de unge bjørne spillede også langt flest af minutterne i en kamp, hvor dem, der trak læsset i ENBL Final Four, blev sparet.

Veteranerne Skyler Bowlin og Ryan Evans sad helt ude, mens DeAndre Pinckney, Malik Parsons, Sylvester Berg, Noah Churchill, Michel Diouf og Gustav Knudsen fik ca. ti minutter hver – og kun var inde i enten første eller anden halvleg.

Dermed var der masser af ansvar til de fem unge, og det tog de på sig, som om de var veteranerne. Svendborg tog en tidlig føring, der nåede seks point, 13-7, men Bakken lagde et godt forsvarstryk og i løbet af anden periode overtog Bakken både initiativ og føring.

Bjørnene var godt hjulpet af at Gustav Knudsen brugte sine ti minutter på banen til at sætte fem af seks tre-pointere. Samtidig satte Andreas Holst begge sine forsøg fra distancen, mens Frederik Drejer var effektiv både fra gulvet og fra straffelinjen, og så kunne Bakken gå til pause foran 31-34.

Tredje periode startede som anden sluttede: med momentum til Bakken Bears. Magnus Høj satte et layup, Andreas Holst dunkede og Frederik Drejer scorede et layup og så var tonen sat. Det var dog først i de sidste minutter af perioden, at Bakken skabte det afgørende forspring.

Foran 40-44 dunkede Frederik Drejer, og så brugte også Michel Diouf og Sylvester Berg også deres minutter fornuftigt. Begge fik bolden i kurven et par gange hver, og da Magnus Høj og Silas Oriane så hver satte to point på tavlen, havde Bakken på kun fire minutter bragt sig foran med 43-58.

I løbet af de første minutter af fjerde periode nåede forspringet 20 point og så var al spænding væk. Sejren endte med at lyde på 62-86 og Bakken kan nu gå ind til den sidste kamp i Playoff, mod Værløse på hjemmebane på mandag, med den sikre viden, at førstepladsen og dermed hjemmebanefordel i semifinaler og eventuelle finaler allerede er sikret.

Bakkens topscorer blev Frederik Drejer med 16 point, efterfulgt af Noah Churchill og Gustav Knudsen med 14 hver, Magnus Høj med 11 og Andreas Holst med 10.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2407771/bs.html

Billede: Kim Haugaard

Basketball, Bakken Bears vs Randers Cimbria
Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE