thomas_laerke-w420

Games | 2016-02-14

Bakken Bears vs. Hørsholm 79ers

REFERAT

Efter et meget skuffende resultat for Bakken Bears for blot ganske få dage siden i Hørsholm – ja så handlede det ikke mindst for hjemmeholdet om at tilbageerobre selvtilliden.

En ganske velbesøgt Vejlby Risskov Hal var på alle måder vidne til en noget usædvanlig kamp – speciel med baggrund i to meget forskellige halvlege.
Kampen startede i et højt tempo med primær fokus på angreb, hvilket ikke mindst et veloplagt gæstende hold fra Hørsholm udnyttede optimalt mod Bakken Bears, der stillede op i en usædvanlig starting line-up.
Og det var tydeligt, at de tre dommere havde aftalt en hård linje med det resultat, at der blev fløjtet MEGET – rigtig meget. Og da Hørsholm var sikkerheden selv fra straffelinjen, betød det at Bakken Bears haltede efter det meste af første periode. En flot 3’er af Carles Bivia betød dog, at hjemmeholdet kun var bagud 27-28 efter de første 10 minutter.
Hørsholm havde tydeligt taget turen til Aarhus med tro på, at det var muligt at slå Bakken Bears igen – der var energi og vilje hos gæsterne.
Anden periode startede på samme måde med mange fejlkendelser og et aggressivt hold fra Hørsholm. Midt i periode scorede Chris Christoffersen igen – og blev dermed den mest scorende spiller nogensinde for Bakken Bears.
Et par dumme og helt unødvendige fejl resulterede igen i frie skud til Hørsholm 79’ers og gæsterne bragte sig derfor foran (det skulle så i øvrigt vise sig at være sidste gang) med 41-46.
De sidste minutter af perioden tilhørte Sebastian Åris og Shawn Glover, der i fællesskab sikrer en føring til Bakken Bears med 52-47
Under kaffe/kage pausen blev der snakket om den manglende opdækning og mangel på tempo hos hjemmeholdet. Der var bestemt usikkerhed og nervøsitet.
Men …… det skulle hurtigt vise sig, at den fine afslutning på anden periode ikke havde sluppet sit tag i hjemmeholdet, der fra starten af tredje periode for alvor steppede op, dækkede super forsvar og pressede på med tempo og godt angrebsspil. På alle måder var der nu klasseforskel, og midt i periode førte Bakken Bears nu med 74-57 …… og noget tydede på, at coach Rafa Monclova fra Hørsholm traf den beslutning, at kampen VAR afgjort (tydeliggjort ved de udskiftninger, som han dikterede).
Bakken Bears vandt tredje periode med ikke mindre end 31-12 – og førte nu 83-59.
Kampen var afgjort – men STOR ros til hjemmeholdet for at holde fast i ønsket om på alle måder at viske nederlaget fra Hørsholm-hallen ud af kroppen.
Stor ros også til unge Sylvester Berg, der virkelig viste sit potentiale og ved flere lejligheder udnyttede sin fysik og atletiske evner til flotte scoringer.
Nu skulle kampen blot overstås – og det blev den på smukkeste vis med et super motiveret og rigtig godt spillende mandskab fra Bakken Bears, der vinder 112-67 (og anden halvleg med 60-20).
Yderligere statistik viser, at alle Bears-spillerne scorede, at Bears scorede 16 (ud af 24 forsøg) af de lange mod Hørsholm kun 4 – at Bakken Bears har imponerende 28 assist og kun 6 TO.
For gæsterne scorede Evan Yates 14 point og Drew Maynard 17 point.
For Bakken Bears scorede Michel Diouf 12 point, Carles Bivia 13, Sylvester Berg 15, Shaw Glover 16 og Thomas Lærke 17 (på 17 minutter).
Næste hjemmekamp for Bakken Bears er allerede nu på tirsdag den 16. februar kl. 18.05 mod de regerende danske mestre fra Horsens. Hørsholm spiller onsdag en ligeledes vigtig kamp, når Randers kommer på besøg.

Kampens resultat:

112-67

Dato:

søndag 14. februar 2016

Tid:

15:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Søndag spiller Bakken Bears den fjerde kamp på syv dage, når Hørsholm gæster Vejlby-Risskov Hallen. Bakken Bears har revanche til gode oven på nederlag i onsdagens kamp i Hørsholmhallen.

Ugen har – udover nederlaget i Hørsholm – budt på sejr mandag hjemme over Randers og sejr fredag ude mod Stevnsgade. Sejrene har foreløbigt rykket Bears op på ligaens andenplads med 15 sejre i 19 kampe. Næstved har også 15 sejre, men har brugt 23 kampe om dette. Bears kan dermed i tilfælde af sejr rykke to point fri af Næstved, og dermed tage et vigtigt skridt mod at slutte på næstøverste skridt på grundspilsstigen.

I onsdagens kamp i Hørsholm var Bears i fuld kontrol indtil midt i tredje periode, men et run på intet mindre end 35-4 fik vendt tingene på hovedet. Bears kunne ikke hente nordsjællænderne igen, og det blev til sejr til Hørsholm på 88-82. For 79ers betyder sejren, at holdet højst sandsynligt slutter grundspillet på femtepladsen.

Bears har i de seneste kampe haft udfordringer med at ramme kurven, når skuddene er faldet bag trepointlinjen. Her er et forbedringspunkt til de kommende kampe, og det evt. kompensationsmiddel hedder at spille godt forsvar – som Bears også gjorde i fredags mod Stevnsgade.

Der er tip off søndag kl. 15.00 i Vejlby-Risskov Hallen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by