thomas_laerke-w420

Games | 2016-10-18

Bakken Bears vs. NYMBURK (TJEK.)

Bears taber trods rigtig god første halvleg.

Bakken Bears tabte den første kamp i Basketball Champions League, da et stærkt tjekkiske mesterhold, CEZ Nymburk, vandt 75-57 i Vejlby-Risskov Hallen. Det var en tættere kamp end ciffrene antyder, tjekker førte nemlig blot med et point i starten af anden halvleg, men herefter får bjørnene ikke lagt tryk nok på forsvaret og havde ikke tålmodigheden i angrebet.

Det var en første periode med rigtig dårlige scoringsprocenter. De første syv minutter endte således 7-7 og de efterfølgende tre også uafgjort, så stillingen efter første periode var 13-13. I starten af anden periode scorede Nymburk de første seks point og udeholdet var også foran 19-23 inden DeVaughn Akoon-Purcell og Dwayne Benjamin tog over. De og resten af bjørnene gik på et 20-4 run til føring 39-27 i en fyldt og kogende hal. Desværre sluttede Nymburk bedst med halvlegens sidste seks point.

Anden halvleg leverede ikke mange lyspunkter for Bears. Tjekkerne startede med at gå på et 13-2 run i tredje periode (og dermed 19-2 i alt), og selvom Bears kæmpede for fuld kraft var det svært at hænge på tjekkerne, der dog kun førte 54-50 efter 30 minutter. Bryon Allen spillede fantastisk i tredje periode, hvor han scorede ti point.

I fjerde periode startede Mike Gesell godt for Bears, der fik reduceret til 56-57 med godt otte minutter igen. Herefter stoppede Bears med at lægge pres på i forsvaret og efterhånden som Nymburk øgede føringen, blev angrebet mere og mere presset. Bears scorede blot et point i de sidste otte minutter af kampen og dermed kun syv point i fjerde periode, og Nymburk vandt en resultatetmæssig komfortabel sejr på 75-57. Bryon Allen scorede 13 point i den afgørende periode og 25 point i alt.

Næste opgave for Bears er søndagens hjemmekamp mod Svendborg Rabbits, herefter gælder det BC Aris i Grækenland.

Kampens resultat:

57-75

Dato:

tirsdag 18. oktober 2016

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale: Basketball Champions League starter

Så er tiden kommet og Bakken Bears tager hul på kampene i Basketball Champions League. Første opgør er hjemme mod de stærke tjekkiske mestre Nymburk. Helt forventeligt bliver alle kampene i Europa i år særdeles vanskelige opgaver og denne første kamp er på ingen måde nogen undtagelse.

Nymburk er en lille tjekkisk by 45 km øst for Prag med lige omkring 15.000 indbyggere. Byens historie dateres tilbage til år 1275 da den grundlagdes af Ottokar d.2. af Bohemien.

ČEZ Basketball Nymburk har eksisteret siden 1939 og spiller til daglig i NBL ligaen i Tjekkiet. De har vundet det tjekkiske mesterskab de seneste 13 sæsoner og den tjekkiske cup 11 gange de sidste 12 år. Nymburk er ubestridt bedste hold i den tjekkiske liga, både historisk og nuværende.

Sidste sæson sluttede Nymburk af med at udradere deres finalemodstandere BK Armex 3-0 i kampe og vandt sidste opgør med hele 102-53. Vojtěch Hruban blev sidste sæson finals MVP og er en spiller værd at lægge mærke til. Derudover tæller Nymburks trup prominente spillere som Jiří Welsch som blev drafted i 2002 af Philadelphia 76’ers og nåede i sin tid i NBA at spille for Golden State, Boston, Cleveland og Millwaukee. Coach er israelske Ronen Ginzburg.

Nymburks Bedste resultater i Eurocup er to kvartfinalepladser i henholdsvis 2010 og 2012.

Sidst Bakken Bears mødte Nymburk blev det til to Bakken sejre under coach Israel Martins ledelse. Bears vandt 66-64 ude og efterfølgende 82-79 hjemme. Begge sejre var store overraskelser i Europa Cuppen sidste år og gør på ingen måde byens bjørne til favoritter i de forestående opgør.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by