thomas_laerke-w420

Games | 2019-12-15

Bakken Bears vs. WOLFPACK

FØRSTE LIGANEDERLAG TIL BAKKEN BEARS

Bakken Bears fik sæsonens første Basketliganederlag, da holdet søndag eftermiddag havde skiftet hjemmebanen ud med Egelundhallen, der normalt huser BMI Basketball. Bakken Bears tabte 96-99 til BMS Herlev Wolfpack, der var skarpe kampen igennem. Bears var ellers foran ved halvlegspausen, men ulvene viste sig bedst i anden halvleg, hvor holdet scorede 56 point.

Wolfpack var foran i det meste af første periode, men Bears fik skåret afstanden til blot at være på to point (20-22) efter de første ti minutter. Med seks point var Michel Diouf skarpest i første periode for Bears, mens gæsternes Viktor Lorenzen med syv point var mest scorende for udeholdet.

Bears fik hurtigt sat sig på tingene i anden periode, og det lignede det mønster, der var ventet inden kampen. Bears vandt perioden 29-21, og Chris Ortiz strålede med tre trepointscoringer – også Jonathan Galloway satte sig igennem fysisk med 7 point. For udeholdet var Javion Blake en stor mundfuld med syv point i perioden.

BMS Herlev Wolfpack skal roses for at være velforberedte, og udeholdet var absolut skarpeste hold på dagen. I tredje periode scorede gæsterne hele 32 point, og de førte således 75-69 inden de sidste ti minutter. Andreas Meilby stemplede ind i tredje periode, hvor han scorede 11 point – mens Blake fulgte sin fine første halvleg op ved at score otte.

I fjerde periode startede Bears med at få tændt for intensiteten. Bjørnene fik lynhurtigt lukket hullet, men nåede ikke foran. Der gik næsten tre minutter før Wolfpack fik scoret, men det kneb altså også for Bears. Wolfpack nåede undervejs foran med syv point (76-83 og 78-85) inden Bakken Bears fik sat en slutspurt ind. Ryan Evans reducerede med en treer til 89-91, og selvom Mathias Seilund og Victor Lorenzen fik udbygget føringen, var Bears ved at få momentum, da David Efianayi stjal bolden og scorede til 94-95. Desværre begik han herefter en usportslig fejl i et forsøg på at få bolden tilbage, og Andreas Meilby kunne udbygge Wolfpack-føringen.

Ved stillingen 96-99 fik Bears kunstigt åndedræt, da Javion Blake med seks sekunder igen missede to straffekast, men Ryan Evans brændte desværre sit trepointskud.

Symptomatisk for kampen var Wolfpack bedst i reboundspillet (44-40), og holdets aggressivitet gav sig også udtryk i flest straffekast. Wolfpack forsøgte sig 22 gange fra linjen, mens Bears skød 10 straffekast.

For Wolfpack havde to spillere double-doubles. Andreas Meilby scorede 23 point og tog 12 rebounds, mens Javion Blake stod for 19 point og 10 assists (og 7 rebounds). Viktor Lorenzen scorede 21 point.

For Bears var Chris Ortiz topscorer med 19 point, mens Michel Diouf scorede 15. Ryan Evans scorede 13 point og var bedste rebounder med 9 stk. David Efianayi noteredes for en double-double med 10 point og 11 assist (og 5 rebounds). Og Thomas Lærke og Adama Darboe scorede 10 point.

Mens Wolfpack holder juleferie med en sejr i bagagen, har Bakken Bears to chancer for revanche inden der skal kalkun på bordet. På onsdag spiller holdet ude mod Spirou i Charleroi i Belgien, mens det fredag gælder kamp i Basketligaen mod EBAA.

Kampens resultat:

96-99

Dato:

søndag 15. december 2019

Tid:

15:15

Arena:

Egelundhallen

Se statistikken

FOROMTALE: BEARS MOD ULVE MED PRO A-KVALITET

Efter en strålende kamp onsdag mod Medi Bayreuth er fokus skruet tilbage på Basketligaen, hvor Bakken Bears søndag møder BMS Herlev Wolfpack. Bakken Bears er ubesejret i ligaen, og planen er naturligvis at 10 sejre i denne sæson søndag aften er øget til 11.

Bakken Bears er på hjemmebane i kampen mod BMS Herlev Wolfpack, men rammen er skiftet fra Vejlby-Risskov Hallen til Egelundhallen, hvor Bakken Bears i samarbejde med BMI Basketball vil præsentere basketball fra landets bedste række.

Bears-profilen Darko Jukic blev ramt af en ankelskade i slutningen af onsdagens Europa Cup-kamp, og han bliver næppe klar til at spille søndag. Der er samtidig et par andre spillere, der lider af mindre skader, så det afgøres først på dagen hvilket hold Bakken Bears præcist stiller med. Men uanset hvem det bliver, så skal spillerne være på tæerne for at bide skeer med Wolfpack.

Wolfpack er det eneste Basketligahold Bakken Bears ikke har mødt i denne sæson. Men de hidtidige resultater viser, at det københavnske Pro B-hold kvalitetsmæssigt har niveauet til Pro A. Wolfpack har besejret Svendborg Rabbits i Basketligaen og samtidig tabt til samme modstander efter ekstra spilletid i pokalturneringen. Og et af ligaens tophold, Horsens IC, havde Wolfpack i tovene inden HIC fik vendt et meget truende nederlag til sejr (88-85). Også Næstved havde Wolfpack en helt lige kamp imod inden Sydsjællænderne sejrede 81-77.

BMS Herlev har ramt deres to amerikanske profiler rigtig fint. Javion Blake er en dygtig guard, der har flest point og flest assists på holdet (hhv 18,4 og 5,4). Store AJ Sumbry snitter 14,5 point og 8,6 rebounds efter en sæsonstart, hvor han imponerede med 20 point og 20 rebounds i sæsonens første kamp.

Det københavnske hold har afgjort også danske profiler. Andreas Meilby og Mathias Seilund scorer begge omkring 10 point pr. kamp, mens Mathias Kelly, Viktor Lorenzen, Mile Nedic og Danijel Marsenic har fine indhop. Og så er der landsholdsguarden Chanan Colman, der på sine gode dage er blandt landets bedste spillere og snitter 12,8 point, 5,3 rebounds og 5,0 assists i sine otte kampe, men Colman har ikke spillet de seneste tre kampe for Wolfpack.

Der er tip off i Egelundhallen kl. 15:15. Men allerede kl. 13:00 spiller EBAA, i øvrigt med flere tidligere BMI-spillere på holdet, samme sted mod Copenhagen. Billetter til kampene kan købes her: https://billet.bakkenbears.com/events/KampiBMI

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by